Bitcoin: s priskorrelation med guld träffar ny hela tiden

Bitcodes priskorrelation med guld har nått en högsta gång på tiderna, vilket har lett till gårdagens dopp.

Supporterande berömmer BTC för dess utveckling som en tillgång till värde

Bitcoin marknadskorrelation med guld har nått en högsta gång på tiderna, vilket har lett till att krypto-tillgången lovordas för sin potential för butiksvärdet.

Enligt en tweet som publicerats av professionella dataanalyser och kryptohandelsföretaget Skew, har bitcoin en månads korrelation med guld nått en topp på hela tiden. Företaget rapporterade att korrelationen gav stöd för bitcoin’s „butik-av-värde berättelse“ och ett lämpligt alternativ till inflation benägna fiat.

Charles Edwards, grundare av den digitala tillgången för algotrading Capriole Fund, hävdade känslan att bitcoin växte fram som „digitalt guld.“ Enligt Edwards tenderar BTC-Gold-korrelation att öka under perioder med marknadsrisk, nästan fördubblas före bitcoin’s höjdpunkter på hela tiden.

Trots det positiva känslan mot bitcoin som en butik av värde-tillgång var Edward’s också snabba att påpeka att guld kunde störa bitcoin-priset

Enligt Edwards doppade bitcoin’s pris 5 procent den 11 augusti i låssteg med priset på guld, som genomgick ett dopp i värde.

Edwards varnade också för att globala ekonomier böjs av injektion av biljoner i kapital och drog slutsatsen att marknaden hölls samman av „endast tryckpressen.“