Grijstinten om Crypto Ads naar Amerikaanse huizen te brengen te midden van de economische crisis

Grayscale, een grote crypto vermogensbeheerder die eigendom is van Digital Currency Group (DCG) , lanceert een nationale advertentiecampagne in de VS. Het komt op het moment dat er grote sociaaleconomische en geopolitieke onzekerheden zijn – waardoor mensen misschien het hoofd gaan draaien naar financiële en monetaire alternatieven.

2019 had een Grijze Schaal ‚drop gold‘ campagne, maar 2020 krijgt een reclamecampagne om crypto te promoten.

Ben je klaar„, vroeg Barry Silbert, oprichter en CEO van DCG en Grayscale, vandaag in een tweet om aan te kondigen dat er volgende week een nationale advertentiecampagne van start gaat in de VS. Per Silbert zal een TV advertentie worden getoond op CNBC, MSNBC, FOX en FOX Business. „We gaan crypto-kriebels maken voor de massa,“ voegde hij eraan toe.

Hoe deze advertentie eruit ziet, en welke resultaten het zal opleveren, moet nog blijken. Wat zeker is, is dat een advertentie die crypto’s promoot, bij de mensen thuis aankomt, op grote televisienetwerken, wanneer de wereld door een grote gezondheidscrisis gaat, veroorzaakt door de COVID-19 pandemie, die vervolgens een economische neergang heeft veroorzaakt – zowel op mondiaal als op lokaal niveau, waardoor mensen gedwongen worden om te zoeken naar een veilige haven voor hun bezittingen.

Marcus Swanepoel, medeoprichter en CEO van crypto exchange Luno, is een van de vele insiders uit de sector die zeiden dat deze crisis eigenlijk goed is voor bitcoin (BTC).

Julian Sawyer, Gemini’s Managing Director voor Europa, vertelde Cryptonews.com dat recessie, een gunstiger reguleringsvisie, een beter begrip van de technologie en traditionele investeerders die zich richten op crypto allemaal gunstig zijn voor crypto, omdat mensen meer zullen besparen en de controle over hun eigen financiën willen overnemen.

Bovendien is het de actieve betrokkenheid van de Cryptoverse zelf die zal helpen bitcoin omhoogschieten in deze onstabiele tijden, Zac Prince, mede-oprichter van grote in de VS gevestigde crypto leenbedrijf BlockFi, vertelde Cryptonews.com eerder dit jaar.

De ,,prestaties van Bitcoin na de nasleep zijn veel belangrijker dan zijn verkoop die binnen gaat, gezien de achtergrond nooit bevorderlijker is geweest voor een niet-soevereine, censuur-bestand, bewijsbaar schaarse digitale activa,“ bovengenoemde Kevin Kelly, Medestichter van cryptoonderzoekboetiek Delphi Digitaal.

Maar de ellende aanbidt bedrijf, en dit keer, zou dit feit aan crypto ten goede kunnen komen – er zijn waarschuwingen voor maanden geweest nu dat de USD kan devalueren, aangezien zijn waarde ,,voor een groot deel gebaseerd op gevoel is geweest, dat beurtelings een correlatie met de betalingsbalans van de V.S. heeft,“ zoals Hirander Misra, Voorzitter en CEO van financià „le en technologieoplossingenleverancier GMEX Groep, Cryptonews.com vertelde.

Er is gewaarschuwd dat de dominantie van de USD afneemt en dat het zijn status als reservevaluta van de wereld zou kunnen verliezen. En deze week werd gemeld dat de Amerikaanse Federal Reserve, het centrale banksysteem van het land, binnenkort haar beleidsherziening zou kunnen aankondigen, waarvan een belangrijk aspect de rentetarieven jarenlang laag zou houden terwijl ze probeert de inflatie en de extreem lage werkgelegenheidscijfers te verhogen. Analisten zeiden dat deze strategie „bullish“ zou zijn voor alternatieve activaklassen, inclusief bitcoin.

Zoals gerapporteerd in mei, vond Delphi Digital dat de vraag naar niet-soevereine „veilige haven“ activa, zoals bitcoin en goud, aanzienlijk zou stijgen naarmate het risico op een breed opgezette valutaschuld toeneemt, en voegde eraan toe dat bitcoin een „uiterst aantrekkelijk“ alternatief is als het gaat om een multi-assetportefeuille met als doel het maximaliseren van de risicogecorrigeerde rendementen.

En als grote mainstreambeleggers zoals Paul Tudor Jones voegen bitcoin toe aan hun portefeuilles als een inflatiehedge, net als softwarebedrijven zoals MicroStrategy, onthulde de investeringsbankgigant Goldman Sachs gisteren dat er momenteel een „heropleving van de belangstelling“ is voor cryptocurrency’s van financiële instellingen.

Ondertussen lanceerde Grayscale in mei 2019 hun pro-bitcoin advertentiecampagne ‚Drop Gold‘ op enigszins gemengde reacties. De campagne had bitcoin gepresenteerd als een alternatief voor goudinvesteringen, waarbij bitcoin-investeringen werden gepromoot binnen Grayscale’s Bitcoin Investment Trust (BIT), die in 2015 begon te handelen.

Ondertussen, in juli van dit jaar, zei Grayscale dat het zijn grootste driemaandelijkse instroom in het tweede kwartaal registreerde. Ook op dat moment begon het meer bitcoin te kopen dan er na de halvering in mei is gegenereerd.

Populaire marktcommentatoren, investeerders en analisten reageerden snel op dit laatste nieuws van Grayscale, en hoewel sommige gunstig waren, waren andere niet zozeer.

Op pixeltijd (15:16 UTC), BTC handelt op USD 11.652 en is gedaald met 1,7% in een dag, het trimmen van de wekelijkse aanwinsten tot minder dan 4%.